Rendőr Horgász Európa Bajnokság Szegeden

Idén 33. alkalommal, 2022. szeptember 19-24. között rendezték meg a Rendőr Horgász Európa Bajnokságot, amelyen a Human Sec Kft. által támogatott Magyar Nemzeti Rendőr Válogatott csapatunk a II. helyen végezett, illetve az egyéni kategóriában szintén az ezüstöt sikerült megszereznie Tímár Károlynak a nemzeti rendőr válogatott oszlopos tagjának.

Hét év elteltével ismét Magyország adhatott otthont a Rendőr Horgász Európa Bajnokságnak, helyszínéül pedig a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ területe, a Maty-éri evezős pálya szolgált. A majdnem két és fél kilométer hosszú, 130 méter széles pálya komoly kihívás elé állította a hét nemzet – Anglia, Belgium, Hollandia, Írország, Németország, Olaszország és Magyarország – indulóit.

Minden ország egy-egy nemzeti csapattal, illetve további, maximum négy regionális csapattal érkezett, így összességében 19 csapat 96 versenyzője ragadott botot.

A nemzeti rendőr válogatottak között első helyen Anglia nemzeti együttese végzett 46 ponttal, míg a második Magyarország nemzeti válogatottja lett 50, a harmadik pedig Németország 75 ponttal. Az ezüstöt érő második helyezett magyar nemzeti csapatban Donkó Rajmund, dr. Furkó Kálmán, Horváth Béla, Lakatos Sándor és Tímár Károly horgászott.

A legeredményesebb magyar versenyző a nemzeti csapat tagjaként Tímár Károly volt, aki a két forduló összesítése alapján a második helyen végzett.

A Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős pálya most is lenyűgözte mind a hazai, mind a külföldi résztvevőket, hiszen a két nap alatt majd 4 tonna halat fogtak összességében a versenyzők, melyek természetesen visszanyerték szabadságukat.

A Human Sec Kft. és a Magyar Nemzeti Rendőr Horgász Válogatott között majd egy évtizede szoros együttműködés zajlik, ennek eredményeként sok szép eredményt sikerült közösen elérnünk, az idei két ezüstérem is ékes példája ennek.

Külön szeretném megköszönni Bártfai Tibor igazgatónak és Németh Péter szakmai igazgatónak az eddig nyújtott támogatást és segítséget, nélkülük minden tekintetben nehezebben boldogultunk volna.

A jövő évi megmérettetés helyszínéül a németországi – Brandenburgot átszelő – Silo kanal szolgál majd, ami ismét komoly kihívásokat tartogat számunkra.  

Budapest, 2022. szeptember 27.

Lakatos Sándor
csapatvezető